01.01.23

Kogemus..... mida teile ei soovita ja loodan, et te seda ei saa.

Kui oluline on Fb, meie ühine näoraamat, meie tänapäeval. See on nii tavaline, suhtleme jagame, loeme, saame infot ja jagame seda väga sujuvalt teistele. Lihtne ju – kõikidele sõpradele avalikult või mitte, korraga saata kutse või info mulle olulistest sündmustest.

Tavaline. Reaalsuse virtuaalne paraleelmaail.
Aga… kui see maailm ühe sekundiga kokku kukub, on katastroof tundmatult suur ja sügav.
Minuga nii just juhtuski. Eile õhtul, kui sain meili Fbst, et ma ei saa kontosse sisse!
Ja ei saanudki. +1000 korda proovisin aga ei saanud. Nii lihtne see ongi. Mul ei olnud enam mitte midagi. Sel hetkel veel ei saanud arugi, mida mul ei ole…
Nii on, kontot ei ole. Edasi? Kuidas?

Mõistus ei tööta/töötab. Mida teha/tegemate jätta? Kellele teatad? Kuidas? Mida teha? Kuidas? Kes oskab aidata? Kas oskan ise? Kas on vaja tegutsed kiirest? Mida julgen/ei julge teha? Peas käivad läbi kõikide vähegi ITga teadlikumad inimesed kui mina. Kellele julgen helistada, kellele mitte?
Õhtused kõned ei vii kuhugi. Aga magada ju ka ei saa. Saadan meile tuttavatele, et teatada, lootuses, et keegi neid aasta viimasel päeva hommikul seda loevad ja minu messieri sõnumitele ei vasta. Oma telefoni numbrit mulle ei jaga. Ma tegelikult ei vaja neid 😊
Tavapäraselt leotakse ikka Messigeri teateid, mis telefoni kargavad. Ja nii ongi reaalsus. Kui sain oma Fb tagasi oli Messigeris rida tuttavate vastuseid nende telefoni numbritega. Aga õnneks ka neid, kes ei vastandu. Ma väga-väga loodan, et viirus saan stopi ja teie kontod jäävad alles.
Aitäh, kes aitasid. See tänu on ülisuur, kirjeldamatu, kuna FB on kahjuks oluline osa minu suhtlemisest.

Konto omanikuks taas saades käed värisevad ja ei julge enam midagi avada ega vaadata, seda mis on oma või seda mis on võõras.

Viiruse torge tuleb just kõige õigemal hetkel ja õige inimese poolt. Ja siis mõistus ei tööta nii, nagu ta töötab hiljem, kui tekivad küsimused - Miks sa vastasid? Kas ei tundunud kahtlane?
Need küsimused edasi ei aita, vaid teevad haiget, sest tean ise ka ju, et oleks ju võinud… Aga sellel hetkel oli minu käitumine just selline ja õige. Ma ei osanud teisti. Siis mul oleks ju konto alles, kui oleks… See kõik algas nii usaldusväärselt, inimene küsis telefoni numbrit ja ma selle andsin. Ja FBs minu jaoks kadus!

Hetkel olen taas õnnelik ja oma FB konto omanik ja saan teiega taas suhelda.
Lisan ühe näite, mida küsitakse kui tegemist on viirusega.
Teie küsimustele vastatakse väga loogiliselt, "konto omanik" vastab.

Järelikult oli seda kogemust 2022 aasta lõppu veel vaja.
Mõtlemise koht 😉

Surmast

Iga päev on surma ja suremist meie ümber. Elu loomulikkus. Kogen, et teatud vanuses või teatud elu etapis, hakkame märkama surma teisiti. ...